12 Aug 2011

(Song Review) Cupid by Girl's Day.. OST City Hunter

Assalamualaikum w.b.t...

Annyeonghaseyo...
Hello Hello you shiny boy... Lee Min Ho..
My love My love My Love My boy.. hekhek.. tetibe gedik kan?
Well.. lagu ni best sangat.. cer tengok lirik dia la.. sweet jer..
aku teringin nak tengok City Hunter.. tapi tak berpeluang lagi...
so, kita layan lagu-lagu dia je la k...
ape-ape pun adalah jugak tengok sikit-sikit lakonan Lee Min Ho 
dengan heroin cerita ni Park Min Young kat youtube..
not bad la... 


Lee Min Ho as Lee Yoon Sung dan 
Park Min Young as Kim Na Na
aku suka nama Kim Na Na.... macam comel jer... hehe
dan bestnyer most of action dalam citer ni dilakonkan sendiri oleh Lee Min Ho...
tak mainlah pakai stund man bagai ye dak...
part lawan-lawan tu memang power la.. Tumbs up Lee Min Ho..
.
.
.
.
ok fine, aku dah macam nak review citer jer gayanya..
moh la kita layan lagu Cupid ni yer...
layanzzzzzz...



Cupid - Girl's Day (Lyric)

I’m your cupid My boy I love you!
jjaritaejin gibuningeol
ireon neukkim cheoeumingeol
mabeobe geollin geot gata
neol bol ttaemyeon.

kongdakkongdak seolleneun mam
meoributeo balkkeutkkaji
niga neomu johajingeol
nado mollae

josimseureopge dagagallaeyo
Oh! I’m your sweety girl
nal anajwo
josimseureopge yaegihallaeyo
Oh! I’m your lovely girl
ni pume angin chae

Hello Hello you shiny boy!
kyupiteu hwasari
nae maeume kok deureowa
neoreul bomyeon nan tteollyeowa

Hello Hello you shiny boy!
dalkomhan useumi
nae maeume ssok deureowa
haru jongil nan tteollyeowa
You got my heart!

My love My love My love My boy x3
dugeundugeun gaseum tteollyeo ni eokkaee gidaeeo
Come on boy You’re my boy Love my boy
My love My love (My boy)

josimseureopge dagagallaeyo
Oh! I’m your sweety girl
nal anajwo
josimseureopge yaegihallaeyo
Oh! I’m your lovely girl
ni pume angin chae

Hello Hello you shiny boy!
kyupiteu hwasari
nae maeume kok deureowa
neoreul bomyeon nan tteollyeowa

Hello Hello you shiny boy!
dalkomhan useumi
nae maeume ssok deureowa
haru jongil nan tteollyeowa
You got my heart!

Shiny boy!
kyupiteu hwasari
nae maeume kok deureowa
neoreul bomyeon nan tteollyeowa
You got my heart!

My love My love My love My boy

15 Jul 2011

(Song Review) Berdua Bersatu by Forteen

Assalamualaikum... 
Semoga ceria-ceria semua ye di hari Sabtu ni.. 
well, nak share sikit ada lagu best dari kumpulan baru di bawah naungan KRU Production.. 
lagu 'Berdua Bersatu' ni memamg best la...  
diorang ni sume dipertemukan dalam satu casting oleh KRU la..
kira masing-masing ada bakat dan suara yang mantap gitu..
terdiri dari empat orang iaitu  Izzue. Ariz, One dan Ameerais.


kalau korang perasan, One ni pernah masuk rancangan OIAM.. suara dia memang best la.. hehe

Cer dengar lagu ni.. best oooo^^
Berdua Bersatu - Forteen

kenapa cinta kita
selalu saja diduga
bagai ada tak merestu
kita berdua bersatu

atau mungkin kau dan aku
ditakdir untuk berpisah
walaupun melawan arus
kita berdua bersatu

seringkaliku mendengar
patah tumbuh hilang berganti
tetapiku tidak mahu
cinta selain darimu

jika denganmu salah
kutak mahu yang benar
jika denganmu rebah biarlah kutercalar
walau dilanda badai
kusanggup kerna ku mampu
kita berdua bersatu

jika denganmu kabur
kutak mahu yang jelas
jika denganmu hanyut
biarlah aku lemas
walau dilanda ribut
kusanggup kerna kumamp
u
kita berdua bersatu

p/s : suka cara pemakaian dorang dalam grup ni.. smart sgt


4 Jul 2011

Kain Crepe Wangi (2)

Assalamualaikum you all ;)
Aneka nak promosikan lagi kain pasang Crepe Wangi ni...
memang wangi la kain ni.. hehe..
cantik lagi..
sementara tunggu ramadhan.. sementara tunggu raya ni..
bole beli kain dan tempah awal-awal..
 suka sangat-sangat ngan kain CREPE ni sebab...

TERKINI DI PASARAN
PREMIUM QUALITY MATERIAL
WASHABLE JACQUARD
MATERIAL BERAT DAN SEJUK
HARGA YANG BERPATUTAN

HARGA???
Hanya RM 70/sepasang
Beli 2 dapat RM65/sepasang
termasuk kos penghantaran 

So, apa lagi ;)


Available
SOLD OUT

Available
SOLD OUT

Available

Available

Available

Available

Available


Untuk tempahan sila isi borang di bawah
atau 
mesej Aneka di Facebook
atau 
emailkan ke anekashopper@yahoo.com

Happy shopping ya ;)

1 Jul 2011

Immortal Song 2 is so SUPERB!!!

Beberapa hari yang lepas aku ada tengok rancangan Immortal Song 2.. pelik kan??? lagu Korea pun aku layan jer.. walaupun tak paham bahasa nyanyiannya.. ngee^^


Whatever.. yang pasti best giler beb.. the power of their voice is so impressed me.. kat KBS world baru buat part 1 dan part 2.. yang involved pun power-power gak.. sumenyer idol.. dah namanya pun idol music show 'Immortal Song 2'.. idol yang terlibat untuk kedua-dua part ialah 2AM’s ChangminSuper Junior’s Yesung,SISTAR’s HyorinSHINee’s JonghyunB2ST’s Yoseob, dan IU....




Vocal diorang memang mantap la... tapi Hyorin paling AWESOME.. FYI, masa part 1 diorang diberi kebebasan untuk nyanyi lagu pilihan mereka sendiri.. yang pasti memberi kenangan pada mereka.. kedudukan dari ranking tersebut kemudiannya memberi peluang untuk diorang memilih lagu yang yang telah ditetapkan seterusnya..  oh ya.. ranking part 1 ditentukan oleh jumlah undian idol-idol yang terlibat dalam pertandingan tersebut..


Lagu seterusnya iaitu part 2 adalah dari seorang penyanyi legend.. kiranya lagu lama-lama la.. heehe.. bagus kan mereka, sangat appreciate orang lama.. tapi diorang ni genius la, walaupun ada arrangement lagu yang diubah.. lagu tu tetap sedap didengar.. lagu-lagu yang dinyanyikan adalah dari penyanyi lama Shim Soo Bong.. best-best gak lagu dia..


Untuk part 2 nie, formatnya macam ni : Penyanyi A vs Penyanyi B untuk first round.. pemenang first round vs Penyanyi c plak dan seterusnya.. siapa yang bertahan hingga ke akhir adalah pemenangnya.. dan pemenang kali ni adalah Hyorin.. undian adalah di kalangan penonton yang umurnya 30+... emmm


Bagi aku, part 2 adalah paling best... Cer tengok meh ;p


PART 2

I Don't Know Anything But Love - Yeseung
best tapi versi Jandi dalam BOF lagi best kot.. ngee

A Million Rosses - Jonghyun
suka sangat Jonghyun's performance, so amazing ^^

Men Are Boats Women Are Harbors - IU
nice one ^^

That Time That Person - Hyorin
ni lah pemenangnya.. sangat best jgk ^^


Hate It - Yoseob
Yoseob cute la..

Because Woman - Changmin
suka lagi Changmin masa part 1 - First Impression 

p/s : paling suka persembahan Jonghyun masa Part 1.. AWESOME;)

ONE'S WAY BACK


30 Jun 2011

Kain Crepe Wangi (1)

KENAPA MEMILIH JACQUARD CREPE WANGI ???

TERKINI DI PASARAN
PREMIUM QUALITY MATERIAL
WASHABLE JACQUARD 
MATERIAL BERAT DAN SEJUK
HARGA YANG BERPATUTAN

Hanya RM 70/sepasang
Beli 2 RM65/sepasang
termasuk kos penghantaran 


Available

Available

Available
SOLD OUT

Available
SOLD OUT

Available
SOLD OUT

Untuk tempahan sila isi borang di bawah
atau 
mesej Aneka di Facebook
atau 
emailkan ke anekashopper@yahoo.com

Happy shopping ya ;)


22 Jun 2011

Seohyun SNSD jadi rebutan jejaka-jejaka???

Siapa yang tak kenal Seohyun? sila angkat tangan.... hehe.. tak kenal??? ish ish....
sebenarnya aku pun tak berapa kenal... hahhaaha.. tapi aku nak gak tulis pasal awek nie..



sesiapa peminat tegar GIrl GEneration mestilah kenal kan dengan Seohyun nie... aku tak lah minat sangat, 
minat gitu-gitu jer.. yang aku kenal pun si Sunny (bagi aku paling comel lah ^^), Yuri, Yoona, Tiffany... haha.. tu jelah kot. sebab ramai sangat member dalam grup SNSD ni, so aku tak amik tau lah pasal yang lain termasuk si Seohyun ni.. sebab bagi aku dia takde la cun pun kan? (peminat fanatik Seohyun, sila jangan marah aku... huhu)



Aku terpanggil untuk tulis pasal Seohyun nie lepas tengok rancangan Win Win di KBS Channel Selasa lepas.. kenapalah senior-senior SNSD ni ramai yang dok puji-puji or jeles kat Seohyun.. pesal ek??? then aku search la sikit-sikit pasal dia ni.. 

Seohyun ni paling muda rupa-rupanya dalam grup SNSD ni.. ooo..
Seohyun ni unik rupanya sebab dia tak berkenan sangat ngan lelaki...oooo
Seohyun ni selalu bawak buku ke hulu ke hilir, kiranya dia ni artis berpendidikan la juga.. ooo
Seohyun seorang yang sopan, hormati orang tua, baik gitu... oooo
Seohyun got married with Yonghwa CNBlue... WHAT?!!!! dia kahwin dengan Yonghwa???



Sila relax ye... dia kawin olok-olok je dalam rancangan realiti TV 'We Got Married'.. huhu
macam mana aku boleh tak tau rancangan ni??? tahun lepas daaa rancangan ni dibuat...


ok, FINE.. si Yonghwa ni pun rupa-rupanya minat gila ngan Seohyun.. bukan Yonghwa sorang jer admire kat Seohyun.. ramai gak la artis yang femes amous kat Korea tu tangkap cintan dengan dia ni.. huhu. antara jejaka-jejaka tersebut adalah :

1. JUNG YONG HWA C.N BLUE




Seperti kenyataan di atas ketara sangat si Yonghwa ni suka kat Seohyun. Leader C.n blue ini terpilih jadi suami Seo Hyun dalam rancangan 'We Got Married'.. Yonghwa juga memberi pengakuan kalau isterinya Seo Hyun adalah wanita yang sangat manis... semua ni korang bole tengok kat youtube. banyak sangat episode nyer.. aku pun tak habis tengok lagi T_T.

Antara kenyataan lain dari Yonghwa ialah “Saya belum pernah bertemu seseorang seperti dia” 
Wow.. nampak Seohyun sangat istimewa kan???

2. JIN WOON 2AM'



Jin Woo dikenali sebagai seorang yang mempunyai  vokal yang bagus.. Yelah, sume-sume ahli dalam 2AM boleh nyanyi kan... dan Jin Woo ni agak cute la bagi aku..

Jin Woo ni minat sesangat kat Seohyun sampaikan dia ada buat pengakuan yang password komputer dia adalah nama si Seohyun.. dia agak jeles ye bila tengok rancangan 'We Got Married' di mana Yonghwa adalah  orang yang dipilih Seohyun sebagai suami dalam rancangan tersebut..

3. MIR MBLAQ 



Mir membuat pengakuan yang dia sukakan Seohyun diantara ahli-ahli yang lain dalam SNSD..  dulu dia suka Tae Yeon, sekarang tidak lagi.. huhu. berpaling arah yer..

 4. KEY SHINEE



Key juga mengakui yang dia sukakan Seohyun kerana wajahnya yang polos dan kecantikannya yang benar-benar sempurna….

5. SON DONG WOON BEAST




Son Dong memberi pengakuan yang sama dengan Jin Woon, Mir, dan Key di dalam rancangan yang sama, mereka berempat memilih Seo Hyun sebagai member yang paling mereka sukai, dan Dong Woon menyukai Seo Hyun kerana dia adalah wanita yang baik, benar-benar polos dan cantik….

6. TAE HEON ZE:A



Salah seorang member Ze:a ini memberi pengakuan di sebuah variety show yang diadakan untuk semua member Ze:a, dia memberitahu bahawa Seo Hyun itu wanita idamannya, dia juga menyatakan bahawa  Seo Hyun sememangnya seorang wanita yang baik.


7. KYUHYUN SUPER JUNIOR

Seohyun lebih banyak digosipkan dengan Kyuhyun. ini kerana mereka dilihat sebagai pasangan kekasih  terutama dalam MV Seoul (suju ft. snsd).

8. SEUNGRI BIGBANG

Sewaktu valentine di Star Golden Bell 2009, Bigbang menjadi tetamu dan Seungri membuat pengakuan bahawa dia ingin sekali hadiah coklat daripada  Seo Hyun Snsd. well, pengakuan yang pasti membuatkan Seohyung rasa dirinya begitu berharga..

9. MINHO SHINEE

Minho pun minat gak kat Seohyung.. wah, bukan calang-calang orang yang suka si Seohyun ni.

10. JUNSU 2PM

Di dalam Idol Army. Season 3. disana Junsu milih siapa?? Seo Hyun juga.

Best gilak si Seohyun jadi rebutan..... yang minat kat dia sumenye IDOL tu.. famous amoussss tuuu..
sebagai seorang perempuan, nape aku tak nampak lagi kecantikan si Seohyun ni.. mungkin aku kene habiskan tengok rancangan "We Got Married' tu sampai habis kot.. baru tahu keCHARMingan si Seohyun tu di mana..hehe.


Korang tak percaya..??? cer tengok video kat bawah ni... Jinwoon jelesss ka???




p/s : aku tetap merasakan Sunny SNSD lagi comel lorrr =(

13 Jun 2011

(Song Review) Starlight Tears

Lee Min Ho & Koo Hye Sun



Kim Yoo Kyung – Byulbitnoonmool (Starlight Tears) 


When You Are Ready To Love
*From “Boys Over Flowers” drama OST


VERSE 1: 

From the first time we met, 
I knew we would be friends 
You had a different air than others that 
I knew I am also alone in this world 
I’ve come to know Finally,
I’ve met someone like you
I know that I might’ve been a bit cold at times
But that was just the way 
I dealt with all my fears 
You took the first step to show 
I don’t have to be alone 
And now I, I know I love you

CHORUS:
I will be waiting for you 

Don’t care how long it may take 
I will always be right here 
When you need to laugh or cry
You let me know
When you are ready to love 

And I will rush to your side 
To sweep you into my arms

VERSE 2:
Maybe one day you’ll know the love that 

I’ve kept inside I know love comes with pain; 
it’s so hard to erase 
All that I’m asking is for you to let me stay here 
Don’t be scared; you can lean on me

Repeat Chorus

BRIDGE:

I know I’ve found the one when I look into your eyes 
I will wait by your side till you can give me your heart

Repeat Chorus


30 May 2011

Satu Cinta



Hidup ini penuh dengan pancaroba.. 
kadang-kadang kita leka untuk terus mencintaiNya..
dalam kegelisahan, dalam keresahan..
kita seringkali lupa.. 
masih ada yang perlu kita semaikan dalam hati
kita lupa... Dia masih ada untuk kita


Hidup ini satu pementasan
aku dengan caraku.. kamu dengan lagak gayamu.. dia dengan perjalanan hidupnya
kita berbeza..
corak kehidupanku penuh abstrak.. kamu pun... begitu juga dia 
tapi percayalah 
aku, kau dan dia.. kita semua
punya satu cinta

Walau seribu rintangan... hanya padaMu 
SATU CINTA
yang selamanya aku cari..
selamanya..



lirik lagu Star Five – Satu Cinta

Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…

Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…

Engkau satu cinta
Yang s’lamanya aku cari
Tiada waktu ku tinggalkan
Demi cintaku kepada-Mu
Walau seribu rintangan
Kan menghadang salam diri
Ku teguhkan hati ini
Hanya pada-Mu
Ku pasrahkan…

Oh Tuhan… s’lamatkanlah hamba ini
Dari segala fatamorgana dunia
Oh Tuhan… jauhkanlah hamba ini
Dari hidup yang sia-sia

24 May 2011

Hyosung Charming ♥~


Aku suka tengok rancangan Oh! My School... Seyesly, rancangan ni best sangat.. boleh buat orang gelak sampai tak ingat.. dengar tajuk macam boring jer kan.. cer cube tengok, best gler.. one of my favourite program at KBS channel.. tiap-tiap minggu aku akan pastikan aku tengok rancangan ni..

So, sesiapa yang selalu tengok rancangan ni mesti kenal la ngan si comel jelita Hyosung.. aku suka tengok Hyosung nie sebab dia comel dan dia juga pandai.. lagi satu, dia ni menjadi rebutan idol lelaki korea yang aku rasa HOtttttt tauuu...dengan siapa??? 

kikwang, lee joon, jinon, sungje, yooseob and even lee junki...

 wah... sumenyer yang famous amoussss nie.. huhu



Sedikit info Hyosung

 Name: Jun Hyosung
Birthday: October 13, 1989. 
Position: Leader, Vocalist. (Secret)

Cer tengok nie... huwaaawa..;( how lucky Hyosung is.. jelesss ni.. huhu.



Hyosung & Lee Joon lovely


Hyosung & BEAST Kikwang



Hyosung & Lee Jun Ki


Lee Jun Ki dalam ni nampak gembira sangat lol.. (not in Oh! My School's program yaw)

Hyosung is awesome. I like her ^^

p/s : tetibe plak suka ngan Hyosung... color rambut dia yang buat dia lagi comel tu.. hehe