30 May 2011

Satu Cinta



Hidup ini penuh dengan pancaroba.. 
kadang-kadang kita leka untuk terus mencintaiNya..
dalam kegelisahan, dalam keresahan..
kita seringkali lupa.. 
masih ada yang perlu kita semaikan dalam hati
kita lupa... Dia masih ada untuk kita


Hidup ini satu pementasan
aku dengan caraku.. kamu dengan lagak gayamu.. dia dengan perjalanan hidupnya
kita berbeza..
corak kehidupanku penuh abstrak.. kamu pun... begitu juga dia 
tapi percayalah 
aku, kau dan dia.. kita semua
punya satu cinta

Walau seribu rintangan... hanya padaMu 
SATU CINTA
yang selamanya aku cari..
selamanya..



lirik lagu Star Five – Satu Cinta

Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…

Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…

Engkau satu cinta
Yang s’lamanya aku cari
Tiada waktu ku tinggalkan
Demi cintaku kepada-Mu
Walau seribu rintangan
Kan menghadang salam diri
Ku teguhkan hati ini
Hanya pada-Mu
Ku pasrahkan…

Oh Tuhan… s’lamatkanlah hamba ini
Dari segala fatamorgana dunia
Oh Tuhan… jauhkanlah hamba ini
Dari hidup yang sia-sia

24 May 2011

Hyosung Charming ♥~


Aku suka tengok rancangan Oh! My School... Seyesly, rancangan ni best sangat.. boleh buat orang gelak sampai tak ingat.. dengar tajuk macam boring jer kan.. cer cube tengok, best gler.. one of my favourite program at KBS channel.. tiap-tiap minggu aku akan pastikan aku tengok rancangan ni..

So, sesiapa yang selalu tengok rancangan ni mesti kenal la ngan si comel jelita Hyosung.. aku suka tengok Hyosung nie sebab dia comel dan dia juga pandai.. lagi satu, dia ni menjadi rebutan idol lelaki korea yang aku rasa HOtttttt tauuu...dengan siapa??? 

kikwang, lee joon, jinon, sungje, yooseob and even lee junki...

 wah... sumenyer yang famous amoussss nie.. huhu



Sedikit info Hyosung

 Name: Jun Hyosung
Birthday: October 13, 1989. 
Position: Leader, Vocalist. (Secret)

Cer tengok nie... huwaaawa..;( how lucky Hyosung is.. jelesss ni.. huhu.



Hyosung & Lee Joon lovely


Hyosung & BEAST Kikwang



Hyosung & Lee Jun Ki


Lee Jun Ki dalam ni nampak gembira sangat lol.. (not in Oh! My School's program yaw)

Hyosung is awesome. I like her ^^

p/s : tetibe plak suka ngan Hyosung... color rambut dia yang buat dia lagi comel tu.. hehe


Ku dengar merdunya suara azan~


(Situasi)
Ketika hujan rentik-rentik di luar sana membasahi bumi.. 
Aku duduk di tepi jendela sambil mendengar radio sementara menanti azan maghrib berkumandang..
tetibe ayat pun macam touching jer....hukhuk

Sebenarnya bukan ape, aku terdengar lagu nasyid nie semalam dan syahdu je rasa mendengarnya..
Seyes cakap dah lama aku cari lagu ni..
Lirik dia sangat menginsafkan dan terasa diri ini teramat kerdil..
Jom kita dengar lagu nie...

Kewajipan Solat - Baginda



Kewajipan seorang muslim
solat lima waktu (suara ramai)

Ku dengar merdunya suara azan
berkumandang melantunkan seruan sembahyang
memenuhi kewajipan seorang muslim
solat lima waktu sehari semalam

Berwudhu' pahala menyucikan diri
berkiblat menghadap Ilahirobbi
berdoa memohon petunjuk suci
Pada Mu Ya Allah Yang Maha Memberi

Kini hamba datang lagi
dengan hati berseri
ingat akan janji
bahawa hidup mati ini lillahirobbulalamin

Kini hamba datang lagi
pasrah berserah diri
mendekat kan hati pada Mu Yang Maha Suci


 p/s : insaf cikit dengar lagu nie... hehe

22 May 2011

Apa Khabar Jodohku ♥♥~


Apa khabar jodohku? Sihatkah? Berat rasanya kelopak mataku tertutup. Bagaimana dengan kamu? Apa kamu selalu terbangun disepertiga malam terakhir? Dan apakah mulutmu terasa menerus -menerus berzikir dimalam hari?

Jujur aku rindu kamu, wahai jodohku..
Tapi saat ini belum saatnya untuk kita bertemu, bukannya aku tak mahu, atau aku tak rindu. Tapi sememangnya kerana perjalanan kita masih panjang. Dan masih banyak kewajipan yg harus kita penuhi sayang. Kadang – kadang aku berfikir, apa nanti saat subuh tiba kau akan membangunkanku? Mengajakku bertafakur dan bersujud kepada-Nya?

Berat hati ini menantikanmu, gelisah pula hati ini memikirkanmu. Apa kau selalu hiasi langkahmu dengan kebaikan-kebaikan? Dan apakah nanti saat zuhur tiba, kau akan meninggalkan kesibukanmu sementara, untuk menghadapNya?

Jodohku, sihatkah kamu?
Kalau aku berada disamping mu saat ini, mungkin aku akan merawatmu dengan penuh kasih sayang.

Jodohku sabar dan tenanglah..
Aku disini masih bersabar menanti mu, Hatimu tidak terluka kan? senyumlah.. kerana aku yakin kebahagiaan akan selalu menyertai kita, Jikalau detik ini hatimu sedang terluka, berwuduklah.. dan mendekatlah diri kepada-Nya. Tetapdisini aku berharap kamu baik-baik saja..

Jodohku, aku rindu..
Bilakah kita akan bertemu? Begitu banyak hal yg ingin ku ceritakan kepadamu. Begitu banyak pula harapanku untuk menantikan nasihat – nasihat mu. Hati ini kosong.. dan hati ini tak sabar menanti kehadiranmu yang kan membalut dan menyembuhkan luka dihatiku.

Jodohku…
Adakah kau juga rindu padaku? Bagaimana dengan Quran mu? Sudahkah kau baca diantara maghrib dan isyak? Apa yang kau fahami dari surah itu? Ceritakanlah kepadaku.. Aku sedia mendengar, dan begitu juga dengan keluhanmu, aku sedia mendengarnya..
Apa perubahan  yang kau lakukan dari hari ke hari sayang? semakin baikkah?
Aku berharap seperti itu, Jodohku..
disetiap langkahku dan seusai solatku..
ku bisikkan AL-Fatihah untukmu, agar kau selalu berada dijalan-Nya..
Sabarlah sayang, waktu-waktu ini bukanlah waktu yang lama..
Jangan sampai kau tersalah jalan sayang..

Jodohku..
nantilah aku, dengan perbagai kebaikan yang nantinya akan membawa Rahmat untuk kita, Jagalah dirimu dari hal-hal yang dilarang agama. Kerana aku mencintaimu secara tulus & ikhlas

Jodohku..
Bersiaplah kau untuk mencintaiku scara tulus dan mahu menerima segala kekuranganku. Dan membenarkanku dikala aku salah. Sayang… berusahalah membahagiakan orang tuamu… dengan menjaga sikapmu dan tuturkata mu.. Aku yakin kau adalah orang yang sabar, orang yang cekal membesarkan anak – anak kelak Jangan pernah merasa keseorangan.. kerana aku disini masih setia menantimu..

Jodohku..
kalau siang sudah berlalu.. pejamkan matamu dengan buaian doa, begitu juga ucapan doa dariku yang selalu menyertaimu…
Semoga ALLAH selalu menjadikan kita dijalan yang benar. Amin…

Jodohku..
Tak terasa penatku menaip pada keyboard ini, memang benar ini adalah tanda kerinduanku kepadamu,
Ingatlah sayang..
aku selalu ada untukmu..
Untuk itu jangan pernah kau merasa sendiri atau sepi..

Semoga kerinduanku ini akan terjawab, seiring berjalannya waktu.
Salam hormatku dan sayangku untukmu…. icon smile Apa Khabar Jodohku..


Sumber: Aku Islam



21 May 2011

Dua cinta tidak boleh duduk dalam satu hati.


"Dua cinta tidak boleh duduk dalam satu hati.."

Bila cinta Allah sudah penuh dalam hatinya, maka tidak ada tempat lagi untuk cinta selain itu. ~Rabiatul Adawiyah~

"Seseorang tidak akan pernah mendapatkan manisnya iman sehingga dia mencintai seseorang, tidak mencintainya kecuali kerana Allah; sehingga dia dilemparkan ke dalam api lebih dia sukai daripada kembali kepada kekufuran setelah Allah selamatkan darinya; dan sehingga Allah dan Rasul-Nya lebih dia cintai daripada selainnya."

Rancanglah...
catatkan perancanganmu atas sehelai kertas dengan pensil... jalani hidupmu...
redhalah jika ada perancangan yang terpaksa dikau padamkan kerana itu sememangnya bukan yang ditakdirkan untukmu...

Kita merancang namun Allah jua merancang & perancangan Allah itu amat cantik...

Terima ketentuan dariNya kerana pastinya Allah ingin menggantikan perancangan kita itu dengan sesuatu yang lebih baik...

wallahu'alam~


p/s : lupa pulak sumber dari mana petikan kata-kata ini, yang pasti jadikan panduan kita bersama dalam menjalani kehidupan.. selamat beramal ^^ 

19 May 2011

Hidup ini terlalu indah untuk disia-siakan ♥♥ ~



As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them, and you'll cry because time is flying by. So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts. Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back.

18 May 2011

SALE!! SALE!! SALE!!

Hye everybody (◕‿-) Aneka Shop akan mengadakan SALE mulai esok (19th May 2011).. 
Suke tak??? ngee~
Well, this sale only valid untill 31st May 2011..
So, sape-sape yang berminat, boleh order...
Selepas dari tarikh di atas, harga diskaun nie akan balik ke harga asal yer...
oK .. ada paham..??? theeehhe
Apa lagi... Jom shopping
-
-
-
-


A 001
Before : RM35.00
NOW is only RM23.00

A 002
Before : RM35.00
NOW is only RM23.00




A 003
Before : RM35.00
NOW is only RM25.00



A 004
Before : RM35.00
NOW is only RM25.00



A 005
Before : RM35.00
NOW is only RM25.00


A 006
Before : RM35.00
NOW is only RM26.00


A 007
Before : RM35.00
NOW is only RM25.00


A 008
Before : RM35.00
NOW is only RM25.00


A 009
Before : RM35.00
NOW is only RM23.00

A 010
Before : RM35.00
NOW is only RM25.00



Macam mana nak order??? 
1. Boleh isi borang kat bawah ni atau
2. Message kat inbox Facebook Aneka Shop atau
3. Email : anekashopper@yahoo.com

p/s :  Stocks are limited.. So, hurry up!!!
NOTE : Price not include postage fee.



15 May 2011

Hazama AF9. Hey Soul Sister.. Ini baru CHAMPION oooo!!

Last 2 days AF-9 Minggu 6, aku rasa Hazama is the best ooo.. He's not only a good singer, He's also a good performer... That's so AWESOME la Hazama.. Wa caya lu la beb, bak kata Hattan... Tak nak citer banyak, jom kita layan lagu yang difofularrkan oleh TRAIN 'Hey Soul Sister' versi Hazama.. Zasss~~



Hey Soul Sister




Hey, hey, hey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you, and so I went and let you blow my mind
Your sweet moon beam, the smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided, you're the one I have decided who's one of my kind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey

Just in time, I'm so glad you have a one-track mind like me
You gave my life direction, a game show love connection we can't deny
I'm so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna, and I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight

The way you can cut a rug, watching you's the only drug I need
You're so gangsta, I'm so thug, you're the only one I'm dreaming of
You see, I can be myself now finally, in fact there's nothing I can't be
I want the world to see you be with me

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey

Tonight

Hey, hey,hey

Tonight


p/s : baju yang dia pakai agak simple.. tapi dia nyanyi best lol.. otai ooo;)


12 May 2011

Korea Dunia Fantasi.. Ye ker?? (Part I)


Annyeonghaseyo... haha.. buang tebiat ke ape ye dak... hehe.. ni nak cer citer sikit pasal negara Korea ni... semalam adela aku terbaca satu news kat METRO kan... tajuk nyer 'KOREA tawan MANIPUR'.. giler dasyat tajuk nyer kan? macam nak berperang pun ada.. betul ker KOREA sebegitu dasyat sekali? emmm, ni bukan pasal perang yer kawan-kawan, tapi ni pasal kePOPULARitian negara KOREA itu sendiri telah menarik perhatian kita tak kiralah dari aspek mane pun... yela, aku rase bukan negara MANIPUR jer rase penangannya.. MALAYSIA pun tak terkecuali gak la kan... (termasuk aku.. ╥)

Manipur adalah sebuah negara yang bersempadan dengan Myanmar dan Bangladesh. Pada zaman 1970-an hingga 1990-an, Bollywood menguasai sumber hiburan di Manipur.. (sekarang ni tak lagi la sebab dorang da layan K-Pop dan seangkatan dengannya) Tapi penduduk Manipur mempunyai ciri-ciri  yang lebih hampir di Korea berbanding penduduk lain India.

Antara kata-kata yang boleh diambil daripada penduduk Manipur ialah " Kehidupan di sana (Korea) macam seronok sangat apatah lagi semuanya nampak menarik. Perempuan cantik dan lelaki pula comel".. emm, memang tak dinafikan la, semuanya memang nampak indah.. tambah-tambah kalau korang dok layan cerita Korea kan.. mesti tangkap feeling punya macam korang ada kat alam dunia fantasi la kan? kan? kan? ^^

Ok, kita tinggalkan pasal negara Manipur tu sebab topik aku sekarang ni nak cerite pasal Korea.. Aku rasa lah kan, penangan dia pun hebat gak kat Malaysia ni.. kalau tak, takdela timbul ceriter K-Pop 24:7 n GULA-GULA Malaysia.. (taknak la sebut name grup tu nanti aku meroyan  ) Aku pun salah sorang kot yang telah pun ditawan... (hehe.. takpe-takpe aku suka

Korean Drama , Korean Fashion, Korean Actor, Korean Song, Korean Shoes la bagai.. sume nak korea kan.. kalau bole dari atas ke bawah sumenyer barang-barang korea la... bukan nyer ape kan, benda-benda tu sume buat aku rase cute giler... ni semua pengaruh drama la, tambah-tambah ada channel KBS kat rumah... dah macam dok Korea jer aku rase..antara faktor-faktor aku suka Korea ialah...

Orang Korea Hensem^^
Lee Min Ho

Jang Guen Suk

Rasa indah je dunia ni kalau ada orang ensem macam ni kan??? tapi itu bukan faktor utama la.. ape yang aku nak katakan kat sini, dorang ni macam seorang yang mengutamakan penampilan diri.. itu yang best tuuu.. tak gitu.. nampak kemas je.. walaupun tak sume orang Korea sehensem nie tapi bila pelakon-pelakon Korea ni berpenampilan menarik.. secara tak langsung ia memberi kesan positif kepada penduduknya untuk lebih nampak menarik dan sopan.. sopan ker??? aku rasa sopan la kot ^^ Dunia yang kita rasa bestnyer hidup ni kan...? sumenyer nampak elok, perfect, gorgeous etc.... Thehehe~

Gurl yang cute
Yoon Eun Hye

Chae Rim

Cute kan?? aku yang pompuan ni pun geram je nengoknyer... hehe.. comel la dan sumenyer nampak sangat AWESOME k... macam senderrellaa.. hikhik.. well, orang kate orang Korea ni ramai yang buat plastic surgery.. yang tu yang tak baiknyer.. tapi ada gak yang neutral beauty.. bukan hanya pada paras rupa, dorang ni juga berbakat... kalau tengok drama korea ni boleh nangis u..;( best kan?? pandai, cantik, kurus, comel dll lagi la... ^^

Drama yang best gila!!
Baby Face Beauty

Personal Taste

Drama-drama Korea korang tak yah cakap la.. Penuh dengan kreativiti, geram, sedih, gembira... macam-macam emosi ada.. bermula dengan Winter Sonata, Autumn Tale, All About Eve, Iljimae, You're Beautiful, Personal Taste dan banyak lagi la.. sumenyer best-best belaka. tengok banyak kali pun tak pe kot, tak jemu... setiap drama ada cerita yang tersendiri... komitmen mereka dalam sesuatu drama tu nampak bersungguh-sungguh.. secara tak langsung, kita pun rasa bersungguh-sungguh benor menengoknyer.. hehe.. ni pun salah satu daya tarikan orang ramai untuk lebih mengenali Korea.. sebab drama mereka juga melambangkan budaya dan cara hidup mereka.. dari situ la kita mula mengenali bahasa Korea 

Annyeonghaseyo - Hello
Kamsahamnida - Terima kasih 
Sarangheyoo - Aku cinta kamu

Best kan??? kehidupan yang digambarkan di dalam drama-drama Korea secara tidak langsung mempengaruhi kita untuk menjadi seperti mereka juga... kalau la kita berfikiran positif, jadikan ini semua satu gaya hidup yang sihat.. ok what??? memang tak semua indah seperti yang digambarkan dalam drama-drama tersebut tapi jika dilihat dari segi kebaikan... ia juga banyak menerapkan nilai-nilai murni dalam kehidupan seharian kita...

Best Song ever
Super Junior yang HOT.fm

Kemunculan penyanyi-penyanyi yang  berbakat dan dapat menghiburkan hati di kala stress melanda.. hehe.. muzik dorang juga variety... kalau korang nak lagu sedih ker? lagu rancak ker? nak menari ker? aku rasa    K-Pop memang da best la.... 

p/s : Eh, jangan lupa Super Junior datang Malaysia 28 May nie... 

Baru 4 point rupenyer aku tulis, panjang berjela macam tulis karangan SPM plak... banyak lagi aku nak tulis ni... tapi cukupla sampai sini kot.. kang tak larat pulak nak baca.. sambung part 2 la nanti..(kalau rajin) huhu. sebelum berpisah, aku sediakan lagu daripada Kumupulan KARA ni untuk korang enjoy k... ^^ Honey


p/s : tak de orang nak sponsor aku gi Korea ke eh??? hehe